Jump to content


Xbox One trying to make me "purchase" WOT

Error

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

SteelTiiTan #1 Posted 21 March 2017 - 12:10 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 13311 battles
  • 518
  • [IMTLS]
  • Member since:
    10-30-2014

So tried to hop on tanks, then got a message that I need to sign into the account that bought the game or buy it in the store, even though I'm logged into my account. Then if I try again it will just say "Something went wrong blah blah blah error 0x87e107f9" 

 

I've done a hard reset with no luck and have heard from a couple people that are having similar trouble, anyone know how to fix this?



Papax 2112 #2 Posted 21 March 2017 - 12:15 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 33679 battles
  • 953
  • Member since:
    08-31-2015
I'm in the same boat

Panzerwerfer42 #3 Posted 21 March 2017 - 12:16 AM

    Captain

  • Players
  • 10546 battles
  • 1,456
  • Member since:
    12-29-2014
Me too, MS issue.

redshadowrider #4 Posted 21 March 2017 - 12:20 AM

    Major

  • Players
  • 26356 battles
  • 5,110
  • Member since:
    03-17-2014
Gotta be an outage, I am getting the same. 
I'm just saying.....

Hawk 206 #5 Posted 21 March 2017 - 12:24 AM

    Staff sergeant

  • Players
  • 22872 battles
  • 401
  • [GOAT]
  • Member since:
    07-24-2014

I am glad I checked here because I was about to try a re install due to having the same problem. I tried the hard restart also, no luck. 

 



Papax 2112 #6 Posted 21 March 2017 - 12:24 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 33679 battles
  • 953
  • Member since:
    08-31-2015

Freaked me out a bit . Everything else is working fine , but wot .

 



Panzerwerfer42 #7 Posted 21 March 2017 - 12:26 AM

    Captain

  • Players
  • 10546 battles
  • 1,456
  • Member since:
    12-29-2014
It's MS store/purchases/usage, that's why other games may not be effected.

ChekmateKingTwo #8 Posted 21 March 2017 - 12:44 AM

    First lieutenant

  • Supertester
  • 30091 battles
  • 663
  • [ONE]
  • Member since:
    03-16-2014
Having the same problem.



WOT - a game, not a life style!


 


ApachecNative #9 Posted 21 March 2017 - 12:47 AM

    Staff sergeant

  • Players
  • 26622 battles
  • 455
  • Member since:
    02-12-2014

View PostSteelTiiTan, on 20 March 2017 - 07:10 PM, said:

So tried to hop on tanks, then got a message that I need to sign into the account that bought the game or buy it in the store, even though I'm logged into my account. Then if I try again it will just say "Something went wrong blah blah blah error 0x87e107f9" 

 

I've done a hard reset with no luck and have heard from a couple people that are having similar trouble, anyone know how to fix this?

It's  a MS error you can view it here https://support.xbox...box-live-status


Edited by ApachecNative, 21 March 2017 - 12:48 AM.


Jureidini #10 Posted 21 March 2017 - 12:49 AM

    Captain

  • Players
  • 21738 battles
  • 1,229
  • Member since:
    09-25-2014

0x803f9006

0x87e107f9

 

Those are my error codes.


I typed Jamaican tank, thats what they had.

BonkinOH #11 Posted 21 March 2017 - 01:11 AM

    Corporal

  • Beta Tester
  • 16673 battles
  • 27
  • [UMAD]
  • Member since:
    08-22-2013
I got the same problem.  When I type in my error code it says that it not a error code.    I hope it fixed by tomorrow.

Debrutaliseur #12 Posted 21 March 2017 - 01:19 AM

    Sergeant

  • Players
  • 11749 battles
  • 228
  • [WOTQC]
  • Member since:
    08-26-2015

With ms and sony even the free games needs you to buy the licence for digital content.

You buy a free license to grant your account to the content.

When it's the authentication process ms or sony servers validate the content and the authorization to access it. If your not allowed, you get an error. It can be resolve by closing the game, resetting it, the console, relogging in or just wait that your account finish to log in correctly then try again. Sometime it can happened because you try to launch the game before your account has the time to log entirely.

It's crazy but it's like buying a free digital game of xbox 360 and needing a credit card.

 

I often has this error but it always resolve by itself and usualy it's not so long.



Panzerwerfer42 #13 Posted 21 March 2017 - 01:20 AM

    Captain

  • Players
  • 10546 battles
  • 1,456
  • Member since:
    12-29-2014

View PostDebrutaliseur, on 21 March 2017 - 01:19 AM, said:

With ms and sony even the free games needs you to buy the licence for digital content.

You buy a free license to grant your account to the content.

When it's the authentication process ms or sony servers validate the content and the authorization to access it. If your not allowed, you get an error. It can be resolve by closing the game, resetting it, the console, relogging in or just wait that your account finish to log in correctly then try again. Sometime it can happened because you try to launch the game before your account has the time to log entirely.

It's crazy but it's like buying a free digital game of xbox 360 and needing a credit card.

Yeah, except when the licensing server takes a dump.  Then there is nothing you can do.



Panzerwerfer42 #14 Posted 21 March 2017 - 01:28 AM

    Captain

  • Players
  • 10546 battles
  • 1,456
  • Member since:
    12-29-2014
I just got in, I kept spamming it.

VortexMath369 #15 Posted 21 March 2017 - 01:31 AM

    Captain

  • Players
  • 34815 battles
  • 1,081
  • Member since:
    02-12-2014

I tried to buy the Skoda T40 in the WoT console store today and got an error message.

 


 

 


SteelTiiTan #16 Posted 21 March 2017 - 01:43 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 13311 battles
  • 518
  • [IMTLS]
  • Member since:
    10-30-2014

View PostDebrutaliseur, on 21 March 2017 - 01:19 AM, said:

With ms and sony even the free games needs you to buy the licence for digital content.

You buy a free license to grant your account to the content.

When it's the authentication process ms or sony servers validate the content and the authorization to access it. If your not allowed, you get an error. It can be resolve by closing the game, resetting it, the console, relogging in or just wait that your account finish to log in correctly then try again. Sometime it can happened because you try to launch the game before your account has the time to log entirely.

It's crazy but it's like buying a free digital game of xbox 360 and needing a credit card.

 

I often has this error but it always resolve by itself and usualy it's not so long.

 

It's not that simple I assure you.

SteelTiiTan #17 Posted 21 March 2017 - 02:59 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 13311 battles
  • 518
  • [IMTLS]
  • Member since:
    10-30-2014

If anyone is still having issues, I went into settings -> personalization -> My home Xbox -> and made it my home Xbox

For some reason this solved my problem, and I'm guessing that the people who had no issues getting onto wot were people who already had this option enabled.



W 4 L K U R E #18 Posted 21 March 2017 - 04:01 AM

    Major

  • Players
  • 22894 battles
  • 2,339
  • [IRN]
  • Member since:
    02-15-2014
Mine worked. Wanted to play BF1 tonight but that was blocked by that error code too. Had to settle for World of Rage.

Garage: Every tier ten except artillery and the ****-chat. Some others mixed in there.

A glorious link to WGCB's exclusive thread gulag:http://forum-console.worldoftanks.com/index.php?/forum/14-locked-thread-archive/

"Politicians are the lowest life forms on earth. Liberal Democrats are the lowest form of politician" - Gen. G.S. Patton


TWISTED METAL V #19 Posted 21 March 2017 - 11:24 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 14832 battles
  • 2,867
  • [ASYLM]
  • Member since:
    08-19-2013
Yesterday this happened, I couldn't play anygame =\. But now everything's okay.

GamerTag: TWISTED METAL V:harp:

"They say the mind Twist-N-Turns in order to deal with the Horrors of Life...

...I think My mind bent so much it Snaped in Two"






Also tagged with Error

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users