Jump to content


“Players not ready for battle: 1 of 1. Enter battle anyway?”


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

BreezyModsGtA #1 Posted 29 August 2018 - 02:39 PM

    Staff sergeant

  • Players
  • 3225 battles
  • 271
  • Member since:
    09-08-2016
Since the last update I can’t start most of the war stories missions it says players aren’t ready continue anyway and I try to continue anyway but it won’t let me. I tried disbanding the platoon that I did not start but the disband platoon button is gone for some dumb reason. I’ll be pissed if they removed war stories or messed them up they were the only reason I got into this game; as a new player you don’t learn anything from going into proving grounds or multiplayer and getting molested.

RaiBOT01 #2 Posted 29 August 2018 - 02:58 PM

    (Cat) Community Manager

  • Administrator
  • 3115 battles
  • 14,462
  • [WGW]
  • Member since:
    06-28-2013

View PostBreezyModsGtA, on 29 August 2018 - 08:39 AM, said:

Since the last update I can’t start most of the war stories missions it says players aren’t ready continue anyway and I try to continue anyway but it won’t let me. I tried disbanding the platoon that I did not start but the disband platoon button is gone for some dumb reason. I’ll be pissed if they removed war stories or messed them up they were the only reason I got into this game; as a new player you don’t learn anything from going into proving grounds or multiplayer and getting molested.

 

We did not remove War Stories so dont worry.  I believe we already logged this in the bug catalog but we'll take a look.

 

Thank you!


<a data-cke-saved-href='http://www.pixeljoint.com/files/icons/walkingcat_by_thetaupe.gif' href='http://www.pixeljoint.com/files/icons/walkingcat_by_thetaupe.gif' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin...by_thetaupe.gif</a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin...hetaupe.gif</a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin...upe.gif</a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin...gif</a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'>http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a> 

Player's passion for our games is the fuel that keeps my tank engine running every day.

"Never let your sense of morals get in the way of doing what's right" - Isaac Asimov

Follow me on Twitter: @RAIBot01 - Crew Skills and Perks

Customer Support 


Zxyphos #3 Posted 29 August 2018 - 03:18 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 18182 battles
  • 12,368
  • [RATT]
  • Member since:
    10-15-2013

View PostBreezyModsGtA, on 29 August 2018 - 10:39 AM, said:

Since the last update I can’t start most of the war stories missions it says players aren’t ready continue anyway and I try to continue anyway but it won’t let me. I tried disbanding the platoon that I did not start but the disband platoon button is gone for some dumb reason. I’ll be pissed if they removed war stories or messed them up they were the only reason I got into this game; as a new player you don’t learn anything from going into proving grounds or multiplayer and getting molested.

 

This exact same thing happened to me. The reason for this was that I didn't have a crew in the tank I was attempting to use. So, I put a crew in and problem solved. That was my issue, but you might be experiencing some other issue. 

pilotguy79 #4 Posted 29 August 2018 - 06:00 PM

    Captain

  • Players
  • 17670 battles
  • 1,668
  • [LIP]
  • Member since:
    06-01-2016
Same here , even with a crew. Had to close the game and restart it. “Working as intended”

HeavyKaragh #5 Posted 30 August 2018 - 07:04 PM

    Captain

  • Players
  • 52314 battles
  • 1,529
  • Member since:
    05-05-2014
Had the same problem. This worked for me:

- Get out of War Stories.
- Go into Team Training.
- It should display a warning about platoons not being available in the mode. Accept it.
- Get out of Team Training.
- Go into War Stories.
- Try your mission.

BreezyModsGtA #6 Posted 31 August 2018 - 05:58 PM

    Staff sergeant

  • Players
  • 3225 battles
  • 271
  • Member since:
    09-08-2016

View PostHeavyKaragh, on 30 August 2018 - 07:04 PM, said:

Had the same problem. This worked for me:

- Get out of War Stories.
- Go into Team Training.
- It should display a warning about platoons not being available in the mode. Accept it.
- Get out of Team Training.
- Go into War Stories.
- Try your mission.

Thank you I don’t know why the game starts me off in a platoon I don’t even have any friends lol



pilotguy79 #7 Posted 01 September 2018 - 03:33 AM

    Captain

  • Players
  • 17670 battles
  • 1,668
  • [LIP]
  • Member since:
    06-01-2016
I find I have to quit back to menu and re start. I think the auto platooning feature is messing up the war stories.

BeastboySAW #8 Posted 01 September 2018 - 09:30 PM

    Staff sergeant

  • Players
  • 29590 battles
  • 281
  • Member since:
    02-13-2014
It must be a bug with the "NEW" persistent platoon feature that no one asked for.  Another awesome job done by the patch testers.  Keep it up, you are worth everything you are paid.
See you on the battlefield.  Hope you aren't on the Red Team.

ThermalStone #9 Posted 02 September 2018 - 04:50 AM

    Major

  • Players
  • 32710 battles
  • 4,693
  • [80085]
  • Member since:
    02-18-2014
The problem only comes up for me when I try to play the same War Story back to back (which is pretty much all the time).  Loading a different war story, then quitting and playing the one I want is the easiest workaround.  

I'm not stealing kills, I'm handing out Confederate medals.


pilotguy79 #10 Posted 02 September 2018 - 02:18 PM

    Captain

  • Players
  • 17670 battles
  • 1,668
  • [LIP]
  • Member since:
    06-01-2016

View PostThermalStone, on 02 September 2018 - 04:50 AM, said:

The problem only comes up for me when I try to play the same War Story back to back (which is pretty much all the time).  Loading a different war story, then quitting and playing the one I want is the easiest workaround.  

Not for me, problem arises when I first load the game. I then have to quit the game and restart. Also happens to me when I play multiplayer first then go to warstories. That why I think it’s the auto platoon that’s messing this up. Not positive though , could be any numbers of problems.



animatethant #11 Posted 06 September 2018 - 10:38 AM

    Major

  • Players
  • 81006 battles
  • 7,012
  • Member since:
    04-07-2014
I understand its the persistent platooning. I was told to get out of ws and go to proving grounds to release the persistent platooning.

It works.

Ronin Gaidin #12 Posted 06 September 2018 - 01:20 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 35320 battles
  • 4,394
  • Member since:
    11-10-2013

View Postpilotguy79, on 02 September 2018 - 10:18 AM, said:

Not for me, problem arises when I first load the game. I then have to quit the game and restart. Also happens to me when I play multiplayer first then go to warstories. That why I think it’s the auto platoon that’s messing this up. Not positive though , could be any numbers of problems.

 

I've found the same thing, that if I play Multiplayer first then switch to War Stories I get the error message. 

 

My "fix" for the time being is to quit out of the game back to the main page (or restart the game), then go directly into War Stories. Have not had a problem if I go straight to War Stories, but go anywhere else (even PG) and it thinks I'm in a platoon with not-ready players. 



raaf2X #13 Posted 22 September 2018 - 08:30 PM

    Private

  • Players
  • 3131 battles
  • 7
  • Member since:
    12-02-2017

View PostRaiBOT01, on 29 August 2018 - 02:58 PM, said:

 

We did not remove War Stories so dont worry.  I believe we already logged this in the bug catalog but we'll take a look.

 

Thank you!

 

bug steps out still, when you in end this repair !?

KajitaBerlin #14 Posted 15 October 2018 - 05:35 PM

    Staff sergeant

  • Players
  • 17359 battles
  • 371
  • Member since:
    10-27-2017
No bug. It's a platoon problem. Once you clicked the middle tab on ps4 controller, you are in a platoon(even ALONE!) and then you get the msg player not ready. Close the game, make sure you diden't click on platoons and it should work. At least for me it does...




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users