Jump to content


Lag


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

nash66 #1 Posted 22 September 2018 - 11:09 PM

    Sergeant

  • Players
  • 4825 battles
  • 149
  • Member since:
    08-20-2013
Is the old lag switch being used in this game? I have a 300 meg fibre line but for the last 2-3 days I keep getting intermittent lag that makes controlling tanks impossible and the game ends with a roflstomp ....anyone else getting this? oh and it’s on the EU server.

Sgt Becket FEAR #2 Posted 22 September 2018 - 11:12 PM

    Major

  • Players
  • 10143 battles
  • 8,609
  • [ROSA]
  • Member since:
    04-19-2014

 

Try running the defrag?


Commander of Rosa "Queen of Hearts"

 

Need help with the Tiger I? PM me or see my guide: Becket's Tiger Guide | Short novel about Rosa: Rosa: Queen of Hearts

__________________________________________________________________________


RFCAN76 #3 Posted 23 September 2018 - 12:13 AM

    Major

  • Players
  • 45604 battles
  • 2,647
  • Member since:
    02-13-2014

View Postnash66, on 22 September 2018 - 06:09 PM, said:

Is the old lag switch being used in this game? I have a 300 meg fibre line but for the last 2-3 days I keep getting intermittent lag that makes controlling tanks impossible and the game ends with a roflstomp ....anyone else getting this? oh and it’s on the EU server.

 


"The greater the obstacle, the more glory in overcoming it."   

     Jean Baptiste Poquelin (1622 - 1673]       230 tanks in the garage as of 11/20/2018

:B  

 

Spoiler Update 11/20/2018

 


Fiery #4 Posted 23 September 2018 - 01:25 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 19037 battles
  • 566
  • Member since:
    09-29-2014
Lots of lag here too. Defrag did nothing.

Fiery #5 Posted 23 September 2018 - 02:05 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 19037 battles
  • 566
  • Member since:
    09-29-2014
I did the )Bumper Bumper Y) method this time and it seems to have worked better than the new other method of defrag.

LadyTanker #6 Posted 23 September 2018 - 12:07 PM

    Major

  • Players
  • 5867 battles
  • 2,747
  • Member since:
    09-23-2017
I've been getting lag on both servers. Bought a new router though and download speed has doubled. Hoping when I load up games it will handle better. 

BigHundy #7 Posted 23 September 2018 - 02:03 PM

    Major

  • Players
  • 9024 battles
  • 3,126
  • [1V29]
  • Member since:
    12-27-2016

View PostLadyTanker, on 23 September 2018 - 12:07 PM, said:

I've been getting lag on both servers. Bought a new router though and download speed has doubled. Hoping when I load up games it will handle better. 

 

Download speed isn't usually the issue.

It's typically a ping/latency/upload speed that causes problems.

 

Ive been getting lag lately as well and my download is 250mb/s.

But my upload some days is only 15 mb/s, which is a bit low


 

Bring back the old chaffee!

 


Pit Friend #8 Posted 23 September 2018 - 02:16 PM

    Major

  • Players
  • 30155 battles
  • 15,439
  • [PTATO]
  • Member since:
    07-14-2014

Lag switches don’t work on server side games like the do on hosted ones. If someone turns one on they will lag themselves out and won’t see any benefit. 

 

 


I hope to one day be wealthy enough to be considered eccentric rather than just plain nuts.  


Purcellmeister #9 Posted 23 September 2018 - 11:24 PM

    First lieutenant

  • Players
  • 33558 battles
  • 507
  • [-OFF-]
  • Member since:
    08-09-2013
I played WT today with no latency issues. Same for Destiny 2, and streaming movies. No latency problems at all, until I load into WoT. My most recent battle in my Conway, I tap the joystick to peek out and shot, but instead I end up driving right out into the open where I have no chance of getting back behind cover.

But I suppose it’s just my ISP.  :-/

SightlessRogue0 #10 Posted 24 September 2018 - 05:53 AM

    Captain

  • Players
  • 13772 battles
  • 1,836
  • Member since:
    05-16-2017

View Postnash66, on 22 September 2018 - 11:09 PM, said:

Is the old lag switch being used in this game? I have a 300 meg fibre line but for the last 2-3 days I keep getting intermittent lag that makes controlling tanks impossible and the game ends with a roflstomp ....anyone else getting this? oh and it’s on the EU server.

 

Xbox one?

The solution has often been given but people prefer to put an aluminum strainer on the head and charge the servers rather than simply remove the quick start option on their console ....


Edited by SightlessRogue0, 24 September 2018 - 05:55 AM.

I use Google translator for english language

Lots of juggling in french text, sometimes translator in trouble with that. If you do not understand what I write, tell me.


nash66 #11 Posted 24 September 2018 - 09:33 AM

    Sergeant

  • Players
  • 4825 battles
  • 149
  • Member since:
    08-20-2013

View PostSightlessRogue0, on 24 September 2018 - 05:53 AM, said:

 

Xbox one?

The solution has often been given but people prefer to put an aluminum strainer on the head and charge the servers rather than simply remove the quick start option on their console ....

 

I have not seen any solutions involving the quick start on xbox and I shall look into this..... but thanks for the sarcastic reply

qp Motorhead qp #12 Posted 24 September 2018 - 09:37 AM

    Staff sergeant

  • Players
  • 17613 battles
  • 333
  • Member since:
    09-22-2016

View PostFiery, on 23 September 2018 - 02:05 AM, said:

I did the )Bumper Bumper Y) method this time and it seems to have worked better than the new other method of defrag.

Please explain your method



RapidFoal799301 #13 Posted 24 September 2018 - 12:07 PM

    Staff sergeant

  • Players
  • 15693 battles
  • 273
  • Member since:
    05-19-2017

Port forwarding is the answer. Be sure to use the correct protocol: udp, tcp. 

 

https://support.xbox...-used-xbox-live

 

https://support.xbox...-used-xbox-live


 

officially coined the phrase "Mentor Denier"





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users