Jump to content


Multiplayer and Menu Structure

menu multiplayer

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

Neurotic Cell #1 Posted 06 December 2018 - 02:41 PM

    Major

  • Players
  • 21642 battles
  • 6,759
  • [FLT]
  • Member since:
    12-14-2013
Small gripe/suggestion, but shouldn’t Multiplayer be the top option in the “Select Game Mode” menu, rather than Commander followed by War Stories?  It seems to me it should be the first option since it’s the heart of the game.  It seems silly to have to navigate to Multiplayer.  Call it laziness, but I think we should able to press “A” (Xbox) through the menus and straight to Multiplayer garage, not straight to War Stories or Commander.

"Win or lose, naught to choose - all men are equal when their memory fades. No one knows, friends or foes, if Valhalla lies beyond the grave." - Motörhead “Deaf Forever”


MaxChaos24 #2 Posted 06 December 2018 - 02:43 PM

    Gameplay Expert

  • Administrator
  • 12060 battles
  • 18,477
  • Member since:
    09-15-2013

View PostNeurotic Cell, on 06 December 2018 - 09:41 AM, said:

Small gripe/suggestion, but shouldn’t Multiplayer be the top option in the “Select Game Mode” menu, rather than Commander followed by War Stories?  It seems to me it should be the first option since it’s the heart of the game.  It seems silly to have to navigate to Multiplayer.  Call it laziness, but I think we should able to press “A” (Xbox) through the menus and straight to Multiplayer garage, not straight to War Stories or Commander.

 

The default selection is the last played game mode for the player. So if you last played Multiplayer, pressing A straight through will bring you straight to Multiplayer. 

Neurotic Cell #3 Posted 06 December 2018 - 02:47 PM

    Major

  • Players
  • 21642 battles
  • 6,759
  • [FLT]
  • Member since:
    12-14-2013

View PostMaxChaos24, on 06 December 2018 - 09:43 AM, said:

 

The default selection is the last played game mode for the player. So if you last played Multiplayer, pressing A straight through will bring you straight to Multiplayer. 

 

That isn’t true in my case.  I played Multiplayer last and this morning my menu is, top to bottom: Commander (not played at all but pressed A on it by mistake once or twice), War Stories (haven’t played in days) and then Multiplayer (which I just played last night).  So if that’s the intent, it isn’t working on my Xbox One.

 

edited to say “in my case” as I am not calling you a liar, lol


"Win or lose, naught to choose - all men are equal when their memory fades. No one knows, friends or foes, if Valhalla lies beyond the grave." - Motörhead “Deaf Forever”


deadman1921 #4 Posted 06 December 2018 - 02:50 PM

    First lieutenant

  • Players
  • 22665 battles
  • 771
  • [-STO-]
  • Member since:
    12-27-2014

View PostNeurotic Cell, on 06 December 2018 - 08:47 AM, said:

 

That isn’t true.  I played Multiplayer last and this morning my menu is, top to bottom: Commander (not played at all but pressed A on it by mistake once or twice), War Stories (haven’t played in days) and then Multiplayer (which I just played last night).  So if that’s the intent, it isn’t working on my Xbox One.

Same here but was last weekend. Commander Mode then War Stories then Multi. I accidentally did hit the A and always went straight to Commander. I haven’t played it since last time it was live. No interest at all in it. 

 

Before that it is always War Stories as default. I haven’t played it in a long time. But I have accidentally went to it by not scrolling down. 


Soldiers of the One

 


MaxChaos24 #5 Posted 06 December 2018 - 03:00 PM

    Gameplay Expert

  • Administrator
  • 12060 battles
  • 18,477
  • Member since:
    09-15-2013

View PostNeurotic Cell, on 06 December 2018 - 09:47 AM, said:

 

That isn’t true in my case.  I played Multiplayer last and this morning my menu is, top to bottom: Commander (not played at all but pressed A on it by mistake once or twice), War Stories (haven’t played in days) and then Multiplayer (which I just played last night).  So if that’s the intent, it isn’t working on my Xbox One.

 

edited to say “in my case” as I am not calling you a liar, lol

 

We'll take a look then, maybe something broke!

Neurotic Cell #6 Posted 06 December 2018 - 03:10 PM

    Major

  • Players
  • 21642 battles
  • 6,759
  • [FLT]
  • Member since:
    12-14-2013

View PostMaxChaos24, on 06 December 2018 - 10:00 AM, said:

 

We'll take a look then, maybe something broke!

 

Thanks!

"Win or lose, naught to choose - all men are equal when their memory fades. No one knows, friends or foes, if Valhalla lies beyond the grave." - Motörhead “Deaf Forever”


ATHFjman18 #7 Posted 06 December 2018 - 03:15 PM

    Major

  • Players
  • 15642 battles
  • 5,292
  • [JOCO]
  • Member since:
    06-27-2014
Same thing here too. When loading up the game the default selection is Commander Mode, but I haven’t played it at all since it was last released...

MaxChaos24 #8 Posted 06 December 2018 - 03:39 PM

    Gameplay Expert

  • Administrator
  • 12060 battles
  • 18,477
  • Member since:
    09-15-2013
Thanks, looks like something broke. Wrote up a ticket for it. :honoring:

ACS138 #9 Posted 06 December 2018 - 05:11 PM

    First lieutenant

  • Players
  • 15987 battles
  • 550
  • Member since:
    10-25-2014
Same here on Xbone, Max. Commander Mode always first listed. Have never selected it.
"Be moderate in your temper, and unyielding in your principles. Or change your mind and yell about it"

Capn Ratchet45 #10 Posted 06 December 2018 - 05:34 PM

    First lieutenant

  • Players
  • 18190 battles
  • 925
  • Member since:
    09-05-2015

View PostMaxChaos24, on 06 December 2018 - 03:00 PM, said:

 

We'll take a look then, maybe something broke!

not huge on my list of priorities, but if its intended to work as you described above it isn't, mine defaults to the top of the list as well. 

 

thx for checking in on us max!



choppermeir #11 Posted 06 December 2018 - 11:04 PM

    First lieutenant

  • Players
  • 7251 battles
  • 827
  • [FILTH]
  • Member since:
    01-30-2016
Yeah just to add I haven't played command r mode at all but it's always top of my list. I know Max has already put a ticket in but might help with me being on PS4 to put in that it's the same on both consoles 

Come see me stream over on https://twitch.tv/choppermeir you never know you might enjoy it






Also tagged with menu, multiplayer

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users