Jump to content


Tanks suddenly slow down

tank speed restricted

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

Sparrowhawk1970 #1 Posted 11 December 2018 - 12:20 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 17473 battles
  • 510
  • [CAT-1]
  • Member since:
    12-22-2015

PS4; first noticed about 2 weeks ago.

Tanks are suddenly and randomly slowing down while driving manually. Happens throughout the match. Each occurrence usually lasts no longer than 10 seconds. Does not occur when in auto drive. Happens across all maps, all vehicles, all terrains, all battle types. Other players I platoon with are experiencing the same issue. I've seen one other report in another post.  I do not have video to support at this time.  Please advise...

 



JuniorDelGebi17 #2 Posted 11 December 2018 - 02:23 AM

    Sergeant

  • Players
  • 25292 battles
  • 205
  • [CJM]
  • Member since:
    08-17-2016
I've tought that's my controller is broken

KY PRO 2008 #3 Posted 11 December 2018 - 02:27 AM

    Staff sergeant

  • Beta Tester
  • 40134 battles
  • 405
  • Member since:
    07-11-2013

Its been happening on xbox for a few months now.    my jageroo did a backflip on south coast n again on panama earlier today.  I thought who in the world made a remote control for my tank lol.   funniest moment ive had on tanks in 5 years

 



Sparrowhawk1970 #4 Posted 11 December 2018 - 08:52 PM

    First lieutenant

  • Players
  • 17473 battles
  • 510
  • [CAT-1]
  • Member since:
    12-22-2015
We were blaming it on terrain but when we paid more attention to it we realized it was happening everywhere 

NAMTAC #5 Posted 11 December 2018 - 09:10 PM

    Corporal

  • Players
  • 28094 battles
  • 36
  • [XHC]
  • Member since:
    03-06-2016
I did notice this on a couple of tanks also

TURBO_SETH #6 Posted 19 December 2018 - 08:08 PM

    Sergeant

  • Players
  • 20894 battles
  • 107
  • [KAPPA]
  • Member since:
    02-19-2016
I also have this happen all the time. The speed will randomly slow down to be about 5 km/h slower than max speed when using the thumbstick. Engaging cruise control puts the tank back to max speed.

WG Volibear #7 Posted 20 December 2018 - 04:47 PM

    QA Analyst

  • WG Staff
  • 102 battles
  • 1,246
  • Member since:
    02-21-2014
Hello Tankers,

If you are still experiencing this issue within 4.8 please include the following information within your report.
  • Control scheme used
  • Server (W/ time of occurrence if possible)
  • Console
  • Video of issue occurring

With the info above we should be able to narrow it down and hopefully get a fix in.

Thanks for your help!
~WG Volibear

WARNING: Any post that is not related or does not have ANY of the info above will be unapproved as it does not help the investigation
 


Take a look at our new bug report guidelines!

  WoT Reddit---> 

Need to submit a support ticket? Click Here!



 


RCAFRaven #8 Posted 20 December 2018 - 08:16 PM

    Staff sergeant

  • Players
  • 7106 battles
  • 279
  • [TVTC]
  • Member since:
    12-30-2017
(raises hand)

Me too. I thought it was just lag or that my controller was malfunctioning. Good to know that it's not just me.

WG Volibear #9 Posted 23 January 2019 - 05:44 PM

    QA Analyst

  • WG Staff
  • 102 battles
  • 1,246
  • Member since:
    02-21-2014
Hello Tankers,

Checking in to see if anyone here is still experiencing this issue.

Thanks!
~WG Volibear

Take a look at our new bug report guidelines!

  WoT Reddit---> 

Need to submit a support ticket? Click Here!



 


Stedyone01 #10 Posted 23 January 2019 - 07:57 PM

    Sergeant

  • Players
  • 22423 battles
  • 146
  • Member since:
    02-12-2014

View PostSparrowhawk1970, on 10 December 2018 - 07:20 PM, said:

PS4; first noticed about 2 weeks ago.

Tanks are suddenly and randomly slowing down while driving manually. Happens throughout the match. Each occurrence usually lasts no longer than 10 seconds. Does not occur when in auto drive. Happens across all maps, all vehicles, all terrains, all battle types. Other players I platoon with are experiencing the same issue. I've seen one other report in another post.  I do not have video to support at this time.  Please advise...

 

 

I have also observed this random deceleration in various tanks I have been grinding over this past weekend. I play on the NA server and it was not every battle. It was such that I also thought my new controller stick was wearing out or something prematurely! This is very peculiar that other players are experiencing this same issue.

 


psmobius1 #11 Posted 23 January 2019 - 08:00 PM

    Major

  • Players
  • 27589 battles
  • 2,222
  • [USA1]
  • Member since:
    01-20-2016
Playing on PS and haven't noticed the tanks I've played doing this anymore or if they were then it was minimal and not noticed. I also started having trouble with my gun suddenly turning a bit to the left when I first entered sniper mode and that was getting frustrating. I didn't think it was the controller as it seemed to work on other games but figured what the heck. Pulled a new controller out of the box, plugged it in, and voila that issue went away so apparently the old controller was bad but just not noticeable in other games. 

Sparrowhawk1970 #12 Posted 24 January 2019 - 12:46 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 17473 battles
  • 510
  • [CAT-1]
  • Member since:
    12-22-2015

Has not happened again for some time now.



dreadnought8283 #13 Posted 24 January 2019 - 01:31 PM

    Captain

  • Players
  • 5353 battles
  • 1,230
  • Member since:
    11-24-2017
Just happened to me last night around midnight on baja when heading towards the beach. However when I get to the asphalt it's as if I've dropped an anchor behind me from 37 kph down hill to an abrupt 10-11 kph, but like stated above around 10 secs after was normal again.

WG Volibear #14 Posted 25 January 2019 - 04:12 PM

    QA Analyst

  • WG Staff
  • 102 battles
  • 1,246
  • Member since:
    02-21-2014

View Postdreadnought8283, on 24 January 2019 - 08:31 AM, said:

Just happened to me last night around midnight on baja when heading towards the beach. However when I get to the asphalt it's as if I've dropped an anchor behind me from 37 kph down hill to an abrupt 10-11 kph, but like stated above around 10 secs after was normal again.

 

Do you have a video of this occurring?

Take a look at our new bug report guidelines!

  WoT Reddit---> 

Need to submit a support ticket? Click Here!



 


henrytank77 #15 Posted 25 January 2019 - 05:33 PM

    Corporal

  • Players
  • 6077 battles
  • 20
  • [GA_FF]
  • Member since:
    06-09-2018

Did it to me too yesterday, by time i try to recorded it to late


Nothing but a tank thang




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users