Jump to content


Autoloader won't load secondary ammo once primary ammo is near exhaustion.

autoloader auto loader autolader

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

DiscountShopper #1 Posted 13 April 2019 - 08:12 AM

    Corporal

  • Players
  • 14043 battles
  • 11
  • [AMD]
  • Member since:
    02-07-2016

Hello,

 

I'm playing the Italian P.44 Pantera and have 20 regular AP rounds, 34 AP Composite (premium rounds), and 6 HE rounds.  I generally use the normal rounds when I'm in a tier 6 - 8 match, and will often times use premium when facing many tier 10s or 9s. 

 

The problem is that once I have less than 2 rounds of any type of ammo onboard my tank, the loader will stop loading rounds instead of switching to a different ammo type.  This has caught me off guard many times in the heat of battle.  It really sucks when I have only 1 or 2 rounds of regular rounds left and instead of the loader automatically switching to premium....he takes a coffee break.

 

Please fix this so that the loader will load the next suitable ammo type into the gun when the current ammo type is near exhaustion. 



CFL Chopper #2 Posted 15 April 2019 - 02:44 AM

    Corporal

  • Players
  • 61863 battles
  • 28
  • [PROOF]
  • Member since:
    08-31-2013

I have had similar situation in the Škoda T 50 AND Vanguard ELC EVEN 90.

special ammo : 1.Last shot will not fire.                           

                         2. Depleted and doesn't cycle to auto reload next ammo type.(must force reload)



MaxChaos24 #3 Posted 15 April 2019 - 11:13 AM

    Gameplay Expert

  • Administrator
  • 13124 battles
  • 20,714
  • [WGW]
  • Member since:
    09-15-2013

View PostDiscountShopper, on 13 April 2019 - 04:12 AM, said:

Hello,

 

I'm playing the Italian P.44 Pantera and have 20 regular AP rounds, 34 AP Composite (premium rounds), and 6 HE rounds.  I generally use the normal rounds when I'm in a tier 6 - 8 match, and will often times use premium when facing many tier 10s or 9s. 

 

The problem is that once I have less than 2 rounds of any type of ammo onboard my tank, the loader will stop loading rounds instead of switching to a different ammo type.  This has caught me off guard many times in the heat of battle.  It really sucks when I have only 1 or 2 rounds of regular rounds left and instead of the loader automatically switching to premium....he takes a coffee break.

 

Please fix this so that the loader will load the next suitable ammo type into the gun when the current ammo type is near exhaustion. 

 

You have to switch ammo if you wish to use a different ammo type. You have more than 1 ammo type loaded. 

Akumahito #4 Posted 15 April 2019 - 11:52 AM

    Staff sergeant

  • Players
  • 19307 battles
  • 393
  • [0UCH]
  • Member since:
    06-19-2017

All the Auto Loader/Re Loaders work like this, you can't mix ammunition types in a clip.  So if you dont have enough ammo to fill a clip you either roll out with a partial clip or switch ammo types.

 

Always been like that it's not a bug.



CptBadger #5 Posted 15 April 2019 - 01:37 PM

    Captain

  • Players
  • 15040 battles
  • 1,683
  • [BEARD]
  • Member since:
    07-11-2015

View PostMaxChaos24, on 15 April 2019 - 11:13 AM, said:

 

You have to switch ammo if you wish to use a different ammo type. You have more than 1 ammo type loaded. 

 

not quite the same but Autoloaders are doing something similar.  it shows you have one more round than you actually have (which it won't obviously won't allow you to fire) and it doesn't automatically start loading the next ammo type.

MaxChaos24 #6 Posted 15 April 2019 - 01:40 PM

    Gameplay Expert

  • Administrator
  • 13124 battles
  • 20,714
  • [WGW]
  • Member since:
    09-15-2013

View PostCptBadger, on 15 April 2019 - 09:37 AM, said:

 

not quite the same but Autoloaders are doing something similar.  it shows you have one more round than you actually have (which it won't obviously won't allow you to fire) and it doesn't automatically start loading the next ammo type.

 

That one is a known bug. :honoring:

AJH387 #7 Posted 15 April 2019 - 03:37 PM

    Major

  • Players
  • 15776 battles
  • 2,523
  • [HLCAT]
  • Member since:
    12-10-2014
I had an issue with my AMX 13 90. Fired 2 of my 4 loaded shells. It would not shoot the last 2. so I just hit the reload button (same ammo type) and it loaded the whole clip again and was fine. 

DiscountShopper #8 Posted 16 April 2019 - 04:34 PM

    Corporal

  • Players
  • 14043 battles
  • 11
  • [AMD]
  • Member since:
    02-07-2016
It's RETARDED for autoreloaders to reload like this.  I understand if it's a full clip that's being reloaded, like the non-Italian loaders....but in the Italian autoloaders they are loading round by round...not a whole clip.





Also tagged with autoloader, auto loader, autolader

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users