Jump to content


wthis up with the NA Server, Today?


  • Please log in to reply
77 replies to this topic

psmobius1 #61 Posted 18 April 2019 - 05:03 PM

    Major

  • Players
  • 29085 battles
  • 2,351
  • [USA1]
  • Member since:
    01-20-2016

View PostRonin Gaidin, on 18 April 2019 - 01:50 PM, said:

WG has generally been really good about giving people a day of premium time to compensate for what anyone lost. (I'm not too worried about it as my Premium time runs into June of next year)  Give it some time and we will probably see a day or two of Premium dropped on everyone who was running Premium. 

 

I wouldn't mind getting my boosts back, though. I think I had a 2x Silver boost going the first time I got disconnected and unable to get back in. Took a 5 or so hour break, came back and played several games with everything A-OK, then it all crashed out again while using a 4x XP Boost. (For the conspiracy theorists, the Boosts had nothing to do with crashes - I was running a boost of one kind or another every game). Edited to add that in both cases it tried to shuffle me off to EU and then wouldn't log me in over there either.

 

After the second crash out, platoon mate and I went over to WoWL to see what that is all about. Didn't play enough to develop a solid opinion yet, especially since apparently as you level up it keeps unlocking more and more features. 

 

Here's hoping this whole server issue is all sorted out by the time I get home this evening. :)

 

Hey there Ronin, I jumped in and downloaded WOWS yesterday to see what it was all about as well. I really didn't want to get sucked in but I ended up spending my night playing and you are right, the game opens up as you play some initial battles. 20 or so battles and you should be above level 7 or 8 and have all the stuff unlocked as far as I can tell so far. The first several games are more for training then it opens up stuff every 2-4 battles to give you time to get used to finding everything. Be sure to check the in game store as they dropped several free goodies for you that are on a limited time basis so grab them quick, check every tab in the store for free goodies. I don't want to get sucked into buying so many premiums like I did in WOT but I guess I may have to toss some premium time on it since I got the bug and want to play more. LOL

TocFanKe4 #62 Posted 18 April 2019 - 05:18 PM

    Major

  • Players
  • 19961 battles
  • 23,207
  • [GIRLS]
  • Member since:
    03-16-2014

View PostMaxChaos24, on 18 April 2019 - 08:27 AM, said:

 

Outside of our network, I.E. The internet infrastructure itself, not our servers.

 

It's your ISP :trollface:


 

Nerf the World


Saerbhreathach #63 Posted 18 April 2019 - 05:19 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 21897 battles
  • 15,053
  • Member since:
    09-14-2013

View PostRaiBOT01, on 18 April 2019 - 11:58 AM, said:

 

Hello!

 

We don't share servers with WoWS :) 

 

 

:teethhappy:



RaiBOT01 #64 Posted 18 April 2019 - 07:00 PM

    (Cat) Community Manager

  • Administrator
  • 2816 battles
  • 13,706
  • [WGW]
  • Member since:
    06-28-2013

View PostSaerbhreathach, on 18 April 2019 - 11:19 AM, said:

 

 

:teethhappy:


<a data-cke-saved-href='http://www.pixeljoint.com/files/icons/walkingcat_by_thetaupe.gif' href='http://www.pixeljoint.com/files/icons/walkingcat_by_thetaupe.gif' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin...by_thetaupe.gif</a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin...hetaupe.gif</a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin...upe.gif</a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin...gif</a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'><a href='http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a>' class='bbc_url' title='External link' rel='external'>http://www.pixeljoin.../a></a></a></a></a> 

Player's passion for our games is the fuel that keeps my tank engine running every day.

"Never let your sense of morals get in the way of doing what's right" - Isaac Asimov

Follow me on Twitter: @RAIBot01 - Crew Skills and Perks

Click to send in a XBOX  -  PS4


Saerbhreathach #65 Posted 18 April 2019 - 08:20 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 21897 battles
  • 15,053
  • Member since:
    09-14-2013

View PostRaiBOT01, on 18 April 2019 - 03:30 PM, said:

 



Aelgyn #66 Posted 18 April 2019 - 09:54 PM

    Captain

  • Players
  • 14969 battles
  • 1,433
  • Member since:
    11-26-2014

Very interesting.

 

I encountered no lag issues myself, but at one point I noticed a major drop in server population and I was wondering about the cause. And after a couple of games with long queue waits, I dropped out of the game myself. But in-match experience was fine for me until that point.

 

I'm not sure what is the networking architecture for this game, but it seems interesting that some players were unaffected.



desert000fox #67 Posted 18 April 2019 - 10:42 PM

    First lieutenant

  • Players
  • 31969 battles
  • 988
  • [JOCO]
  • Member since:
    02-15-2014

View PostTDECK1, on 18 April 2019 - 01:44 PM, said:

 

That is strange because I have o issues with three other games that I play online. I also used the X-Box diagnostic check and it shows that my connection is very solid. I tested it multiple times. I also noticed the population was very low yesterday and I assume people just gave up and moved on. Something doesn't sound right.

 

I checked everything as well, and was able to lodge the query on the forum, so the internet was working or so it seems.

 

So I am at a loss as to why connectivity loss to a game is everyone elses issue and not the game it only affects. 

:amazed:

Just tried to play a game..Still got same issues as yesterday..start in game with 4 bars..then about 1 minute in game.. bam no bars.. you hang controller repsonds, your turret moves..and its all over..

 


Edited by desert000fox, 18 April 2019 - 11:25 PM.


DaffierPear6 #68 Posted 19 April 2019 - 12:02 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 22076 battles
  • 667
  • [1CAB]
  • Member since:
    11-10-2013

Hi Rai,

 

Logged in about midnight Sydney time, from initial loading screen I got a message saying Servers were unavailable.  I pressed "A" and it took me to the screen which allows you to choose the mini game or launch the game and it had checking server at the bottom of the screen.

 

Then the launch game square became available.  Clicked it and started game up.

 

Played about 5 games, lag was absolutely atrocious and I'm surprised it didn't crash and boot me out.

 

This was on NA East server.  Being in Oz trying to connect to the EU server is generally impossible most of the time anyway.

 

If it's not your Servers, you might want to discuss with your ISP & Building owner for your Chicago office about upgrading your connection from the Servers to the node.  If everyone's experiencing similar issues and it's not the actual Server then it has to be something to do with your connection from the Server, or close to it!

 

Hope you get this fixed soon.

 

Thanks



desert000fox #69 Posted 19 April 2019 - 12:18 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 31969 battles
  • 988
  • [JOCO]
  • Member since:
    02-15-2014

View PostDaffierPear6, on 19 April 2019 - 12:02 AM, said:

Hi Rai,

 

Logged in about midnight Sydney time, from initial loading screen I got a message saying Servers were unavailable.  I pressed "A" and it took me to the screen which allows you to choose the mini game or launch the game and it had checking server at the bottom of the screen.

 

Then the launch game square became available.  Clicked it and started game up.

 

Played about 5 games, lag was absolutely atrocious and I'm surprised it didn't crash and boot me out.

 

This was on NA East server.  Being in Oz trying to connect to the EU server is generally impossible most of the time anyway.

 

If it's not your Servers, you might want to discuss with your ISP & Building owner for your Chicago office about upgrading your connection from the Servers to the node.  If everyone's experiencing similar issues and it's not the actual Server then it has to be something to do with your connection from the Server, or close to it!

 

Hope you get this fixed soon.

 

Thanks

 

thanks for this..Same issue as me..

TocFanKe4 #70 Posted 19 April 2019 - 01:02 AM

    Major

  • Players
  • 19961 battles
  • 23,207
  • [GIRLS]
  • Member since:
    03-16-2014
Awesome. It's still messed up. I guess it's good I'm working late tonight.

 

Nerf the World


Pontiac Pat #71 Posted 19 April 2019 - 01:53 AM

    Major

  • WoTC Tournaments Contributor
  • 23572 battles
  • 6,581
  • [47R]
  • Member since:
    08-11-2014
Noticed the timing was when WoWL went online.  Is WG sharing server resources between WoTM and WoWL?

If you want to be one of the 47 Ronin check out our recruitment post and then send a message to Prof935 (xbox) or dimka935 (ps4).

Estimated Marks of Excellence thresholds - https://wotclans.com.br/tanks/moe


TocFanKe4 #72 Posted 19 April 2019 - 03:08 AM

    Major

  • Players
  • 19961 battles
  • 23,207
  • [GIRLS]
  • Member since:
    03-16-2014

View PostPontiac Pat, on 18 April 2019 - 08:53 PM, said:

Noticed the timing was when WoWL went online.  Is WG sharing server resources between WoTM and WoWL?

 

Or maybe just "great" timing so that tanks folks give ships a try while their game is having issues.... :P


 

Nerf the World


Pontiac Pat #73 Posted 19 April 2019 - 03:18 AM

    Major

  • WoTC Tournaments Contributor
  • 23572 battles
  • 6,581
  • [47R]
  • Member since:
    08-11-2014
Evidence of collusion? :hiding:

If you want to be one of the 47 Ronin check out our recruitment post and then send a message to Prof935 (xbox) or dimka935 (ps4).

Estimated Marks of Excellence thresholds - https://wotclans.com.br/tanks/moe


DaffierPear6 #74 Posted 19 April 2019 - 08:47 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 22076 battles
  • 667
  • [1CAB]
  • Member since:
    11-10-2013
Still having the SAME Issue!!

MaxChaos24 #75 Posted 19 April 2019 - 11:13 AM

    Gameplay Expert

  • Administrator
  • 12564 battles
  • 19,779
  • Member since:
    09-15-2013

View PostDaffierPear6, on 19 April 2019 - 04:47 AM, said:

Still having the SAME Issue!!

 

Hello, what issue you are saying you have? 

 



MPC 2117 #76 Posted 19 April 2019 - 08:02 PM

    Major

  • Players
  • 17552 battles
  • 9,831
  • [KMD]
  • Member since:
    08-11-2013

View PostMaxChaos24, on 19 April 2019 - 05:13 AM, said:

 

Hello, what issue you are saying you have? 

 

 

Someone ate my baco sandwich, even though I CLEARLY wrote my name on it!

WE​ NEED MORE STUGS IN World of WhatisBalance...


DaffierPear6 #77 Posted 19 April 2019 - 11:46 PM

    First lieutenant

  • Players
  • 22076 battles
  • 667
  • [1CAB]
  • Member since:
    11-10-2013

View PostMaxChaos24, on 19 April 2019 - 11:13 AM, said:

 

Hello, what issue you are saying you have? 

 

 

Hi Max,

 

Impossible lag on NA East Server.

 

I tried playing a couple of games yesterday and would load into a map.  Battle would starry and I'd start driving then my tank would stop responding, the scene would jump repeatedly (I.e. My tank would be going on one direction, then scene would jump several seconds, then jump again, then jump again and I'd be dead).

 

After about 5 or 6 attempts to play I gave up, I had absolutely no control in game.

 

I have never experienced this much lag in game before, it is making the game completely unplayable!!

 

Max, I don't get to play as much as I use to when I was in ST and this lag issue is making it impossible for me to have any chance of finishing Spring Alpha Games.



LiteralComic635 #78 Posted 20 April 2019 - 12:06 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 189 battles
  • 977
  • Member since:
    11-21-2016

View PostAelgyn, on 18 April 2019 - 09:54 PM, said:

Very interesting.

 

I encountered no lag issues myself, but at one point I noticed a major drop in server population and I was wondering about the cause. And after a couple of games with long queue waits, I dropped out of the game myself. But in-match experience was fine for me until that point.

 

I'm not sure what is the networking architecture for this game, but it seems interesting that some players were unaffected.

I had two days where I got lagged out in matches, both very odd in that I froze up first except for my turret, watched other players move around me, mostly Red team, Green team seems to have frozen first, then I got the dreaded service not available error.

 

The next day I was the beneficiary of coming across two Reds, artillery still moving, light tank stuck in place allowing me to kill the arty without fear of his light, then finish off the light stuck against a rock helplessly watching it all. He confirmed via messages he had been lagged.

 

Odd indeed...

 

ChubbyBuckle06






2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users