Jump to content


Losing Control Of Tank While Driving

Driving Control Issue

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

Red Dough Boy #1 Posted 19 November 2019 - 10:56 PM

    Major

  • Supertest - Xbox One
  • 27468 battles
  • 5,032
  • [APG]
  • Member since:
    11-08-2013
Lately I've noticed that when driving some tanks then attempting to turn or stop my tank doesn't respond, this is especially concerning in thin armor fast tanks where you need to react in seconds to avoid getting yourself shot or run off a part of the map and explode. It doesn't feel like the usual lag because it carries on as normal for several seconds without the usual slowing that is apparent with lag. Trying to see if it's just on my end or if others have had a similar issue lately. 

If I only had a Baneblade....

 

 

 


ushuaia ice #2 Posted 20 November 2019 - 12:40 AM

    First lieutenant

  • Players
  • 17518 battles
  • 590
  • [BULL4]
  • Member since:
    05-10-2014
Same thing here,Its not my internet the speeds are normal,My connection to router is made via Ethernet cable & controller is wirier not WiFi,Must be a bug in the server.

DoverCook #3 Posted 20 November 2019 - 02:56 AM

    Corporal

  • Players
  • 567 battles
  • 77
  • Member since:
    09-03-2019

My tanks keep moving when I allow the stick to return to neutral. The handbrake does not respond when this happens.

My connection is a CAT-5 cable directly from the router to the PS4.


"Virtuous and vicious

every man must be, -

Few in the extreme, but all in degree" - Alexander Pope


pingwrx #4 Posted 20 November 2019 - 02:03 PM

    Major

  • Players
  • 24333 battles
  • 2,154
  • [REDIT]
  • Member since:
    01-31-2016

View PostDoverCook, on 19 November 2019 - 06:56 PM, said:

My tanks keep moving when I allow the stick to return to neutral. The handbrake does not respond when this happens.

My connection is a CAT-5 cable directly from the router to the PS4.

Probably lag could be your controller is going bad but I doubt it if it was still working fine when you booted up wot.



 


Red Dough Boy #5 Posted 20 November 2019 - 08:51 PM

    Major

  • Supertest - Xbox One
  • 27468 battles
  • 5,032
  • [APG]
  • Member since:
    11-08-2013

View Postpingwrx, on 20 November 2019 - 08:03 AM, said:

Probably lag could be your controller is going bad but I doubt it if it was still working fine when you booted up wot.

 

I've had the same thing but every other game works fine. Reset my router because my power went out and it's sometimes janky after, download speed and connection strength looked fine and no packet loss. Definitely looks like a server issue. And I've noticed a lot more tanks driving off of things and killing themselves lately, I doubt it's all coincidence. 

If I only had a Baneblade....

 

 

 


pingwrx #6 Posted 20 November 2019 - 09:55 PM

    Major

  • Players
  • 24333 battles
  • 2,154
  • [REDIT]
  • Member since:
    01-31-2016

View PostRed Dough Boy, on 20 November 2019 - 12:51 PM, said:

 

I've had the same thing but every other game works fine. Reset my router because my power went out and it's sometimes janky after, download speed and connection strength looked fine and no packet loss. Definitely looks like a server issue. And I've noticed a lot more tanks driving off of things and killing themselves lately, I doubt it's all coincidence. 

I've had the lose control of the tank issue before I know it's  not my connection I'm on a 1 gig internet connection.



 


Red Dough Boy #7 Posted 21 November 2019 - 08:42 PM

    Major

  • Supertest - Xbox One
  • 27468 battles
  • 5,032
  • [APG]
  • Member since:
    11-08-2013
Played last night and didn't have the control problem, will just have to wait and see if it keeps working. 

If I only had a Baneblade....

 

 

 


IBROX 04 #8 Posted 21 November 2019 - 09:21 PM

    Major

  • Players
  • 20544 battles
  • 9,420
  • [BNKR]
  • Member since:
    11-10-2014
Depending on what types of lag compensation WG use. They don't tell us anything. So we don't know why we have unresponsive controls. unable or unwilling to accept packets? So yeah it's your ISP. 

Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm

 

 

 


Red Dough Boy #9 Posted 21 November 2019 - 09:33 PM

    Major

  • Supertest - Xbox One
  • 27468 battles
  • 5,032
  • [APG]
  • Member since:
    11-08-2013

View PostIBROX 04, on 21 November 2019 - 03:21 PM, said:

Depending on what types of lag compensation WG use. They don't tell us anything. So we don't know why we have unresponsive controls. unable or unwilling to accept packets? So yeah it's your ISP. 

 

I checked my packet loss several times when it was happening and it said there was no packet loss, and the connection strength was 100% even on wifi. The router it connects to is only 10 feet from it so it's not that. It could be my ISP, but then I'd have problems overall not just on this game. 

If I only had a Baneblade....

 

 

 


FrozenTicket78 #10 Posted 27 November 2019 - 01:02 AM

    Staff sergeant

  • Players
  • 41918 battles
  • 279
  • [-OLD-]
  • Member since:
    01-20-2016
Same here.My tank wan't stop driving backwards.It happened just now.My internet is wired to the console.

 

 






Also tagged with Driving, Control, Issue

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users